Vinskörd Alsace o Pfalz

7 - 15 sept 2020

Resan är i dagsläget fullbokad

Prel Program

Dag 1:
 7 sept
Tidig start från Lidköping, Vara via Göteborg och söderut. Paus i Björkäng, färja Helsingborg-Helsingör, genom Danmark och färjan Rödby-Puttgarden. Kort inköpsstopp i Heiligenhafen sen vidare förbi Hamburg till Lehrte och Median Hotel för middag och övernattning.    Ca 84 mil

Dag 2: 8 sept
Efter frukost rullar vi på Autobahn ner mot Alsace och hotell De La Couronne i Riquewihr (en av de finaste vinbyarna som finns) för 2 nätter. Fika och lunchpaus efter vägen. Middag med ev. vinprovning arrangeras på närliggande restaurang.  Ca 63 mil

Dag 3: 9 sept
Alsace där programmet är lite öppet. Startar dagen med besök i Colmar, Frankrikes Venedig, med korsvirkeshus som har blomstersmyckade balkonger. Vi åker med Gröna Turisttåget som tar oss runt i Colmars gamla stadskärna. Kanske hittar vi en chokladfabrik för provning o inköp. Efter lunch på egen hand rullar vi vidare utmed Route des Vins (vinvägen) och stannar till i någon av alla mysiga vinbyar typ Ribeauvillé eller Eguisheim. Åter till hotellet för middag  på egen hand. Det finns flera små mysiga restauranger i Riquewihr.

Dag 4: 10 sept
Vi lämnar Riquewihr och åker vinvägen till Barr för vinprovning hos Domaine Hering med sin vingård mitt i stan. Vinkällaren ligger så man går under gatan. I ett relativt nytt provrum, med direkt utsikt mot vinbergaen, tar vi plats. Möjlighet till fina inköp. Lunch på egen hand innan vi rullar vidare mot Tyskland och vårt hotell Winzergarten i Grosskarlbach (4 nätter). Gemensam middag från hotellets fina kök när vi fått rummen.    Ca 25 mil 

Dag 5: 11 sept
Vi startar dagen med vinprovning hos någon av våra kontakter. Vidare åker vi ut på Deutsche Weinstrasse för att se flera mysiga vinbyar ovh förhoppningsvis även lite skördearbete. I Bad Dürkheim startar  Wurstmarkt, världens största vinfest, denna dag. Vi stannar där en stund innan det är dags att åka till hotellet för kvällens middag.  Ca 10 mil

Dag 6: 12 sept
Lite lugnt på morgonen innan vi åker till Sausenheim och Weingut Schenk-Siebert för en vinprovning och inköp. Idag en robust lunch med mat från Pfalz hos Siebert. Ev. besöker vi en mindre vinfest i Dirmsten på eftermiddag/kväll.    Ca 6 mil

Dag 7: 13 sept
Efter en stärkande frukost åter till Dirmstein, där det är vinfest hela helgen. Kl. 14.00 startar en kortege, Festumzug, som vi gärna vill uppleva. Förhoppningsvis blir vi bjudna på vin från kortegen. Därefter åter till hotellet för gemensam middag.   Ca 5 mil

Dag 8: 14 sept
Avresa från hotellet. Resväg via Frankfurt, Kassel, Hannover mm till Gremersdorf. Pauser för kaffe och lunch vid lämpliga platser. Middag och övernattning på Zum Grüner Jäger   Ca 68 mil

Dag 9: 15 sept
En kort resa till färjan Puttgarden-Rödby, därefter genom Danmark till Helsingör för att ta nästa färja till Helsingborg. Vidare upp till Björkäng för sen lunchpaus och därefter sista etappen till hemorterna. Ca 57 mil


För att delta i resan bör man kunna ta sig fram i trappor mm utan hjälpmedel. Vissa promenader ingår i programmet och ibland får man stå under informationstid/guidning

Information

Pris:
11 300 kr
/person. Res. för valutaförändring

Ingår:
Resa i helturistbuss, vägskatter, färjeavgifter, del i dubbelrum på hotellen, 8 frukostar, 6 middagar, 1 lunch och alla utflykter och vinprovningar enligt programmet. Ingvar Kyrkander guidar, översätter m.m. under hela resan.


Tillval:
Enkelrum 1 610 kr            

Anmälan:
Till Fjärdingen Resor & Nöjen info@fjardingens.se eller 0707 33 40 30.
Uppgifter som behövs: Namn, adress, mobilnummer, mejladress samt ev. tillval och info om ev. allergi. 

Bekräftelse och övrig information sänds efter anmälan via mejl, därför är vi tacksamma för uppgift om den mejladress Ni vill använda.