Vinskörd Pfalz

15 - 21 sept 2021

Prel Program

Dag 1: 15 sept
Start på eftermiddagen från Lidköping via Vara och vidare till Göteborg och Stena Lines färja mot  Kiel. Incheckning i 2 bädds hytt och därefter gemensam middag ombord. 

Dag 2: 16 sept
Frukost ombord innan vi når Kiel. Vi rullar på autobahn via Hamburg, Hannover, Frankfurt till vinområdet Pfalz. Kaffe- och matpaus under vägen samt information om vin och vinprovning. Vi tar in på hotell Winzergarten i Grosskarlbach för fyra nätter. Gemansam middag på hotellet. 
 
Dag 3: 17 sept
Nu är det dags för en tur på Deutsche Weinstrasse, denna fina väg med många mysiga vinbyar. Ett stopp i kända staden Deidesheim för lite egen vandring innan vi styr mot Sausenheim. Här stannar vi hos Weingut Schenk-Siebert för vinprovning och därefter en Pfalzmåltid. Mätta och belåtan återvänder vi sen till hotellet. 

Dag 4: 18 sept
En utflykt till teknikstaden Speyer. Ett jättemuseum med allt från flyg till ubåtar kan besökas eller en tur på stan och ett besök på den romersk-katolska domkyrkan från år 1030. Åter till Pfalz för en vinprovning hos någon av våra kontakter. 

Dag 5: 19 sept
En vinprovning på förmiddagen innan vi beskådar ett Festumzug - en kortege med temat vin, i Sausenheim. Åter till hotellet för gemensam middag. 

Dag 6: 20 sept
Tidig start från hotellet. Resväg via Frankfurt, Hannover mot norra Tyskland och båten i Kiel. Gemensam middag ombord.  

Dag 7: 21 sept
Frukost ombord innan vi anländer till Göteborg kl. 09.15. Sista etappen mot hemorterna med alla dyrgripar. 
För att delta i resan bör man kunna ta sig fram i trappor mm utan hjälpmedel. Vissa promenader ingår i programmet och ibland får man stå under informationstid/guidning

Information

Pris:
8 900 kr
/person. Res. för valutaförändring

Ingår:
Resa i helturistbuss, vägskatter, färjeavgifter, del i dubbelrum på hotellen, insides 2-bäddshytt med våningssängar, 6 frukostar, 5 middagar och alla utflykter och vinprovningar enligt programmet.
Vinkunnige Ingvar Kyrkander guidar


Tillval: (bokas vid anmälan)
Enkelrum 575 kr            
Enkelhytt insides 530 kr 
Enkelhytt utsides 999 kr

Hytt med golvsängar insides: 185 kr/person
Hytt med golvsängar utsides: 370 kr/person
Utsideshytt med våningssängar: 235 kr/pers

Anmälan:
Till Fjärdingen Resor & Nöjen info@fjardingens.se eller 0707 33 40 30.
Uppgifter som behövs: Namn, adress, mobilnummer, mejladress samt ev. tillval och info om ev. allergi. 

Bekräftelse och övrig information sänds efter anmälan via mejl, därför är vi tacksamma för uppgift om den mejladress Ni vill använda.