Vin o Sparris resa

12 - 20 Maj 2019

Resan är i dagsläget fullbokad

Prel Program

Dag 1: 12 maj

Denna resa startar i Falun vid 9-tiden, vidare via Ludvika till Örebro för paus. I Lidköping resp. Vara ansluter ytterligare resenärer och färden går sen till Göteborg och Stena Line. Båten avgår 17.45. 2-rätters middag ombord.  

Dag 2: 13 maj
Frukost ombord innan vi anländer till Kiel 09.15. Färden går sen på Autobahn via Hamburg o Ruhrområdet till Moseldalen. Pauser för kaffe o lunch, lite tävlingar o info under resan. På kvällskvisten anländer vi till Cochem och Burg Hotel, där vi ska bo 3 nätter. Hotellet ligger vid Moselfloden, är i gammal tysk stil, rummen olika inredning, storlek osv. Middag på hotellet. Ca 63 mil

Dag 3: 14 maj
Dagen startar med en båttur till Zell. Vinprovning hos Weingut Hallenbach och därefter lunch på egen hand. När inköpta viner är packade återvänder vi till Cochem där resten av dagen är fri för att utforska byn t.ex. Reichsburg. Middag på egen hand.   Ca 7 mil

Dag 4: 15 maj
En utflyktsdag utefter Moselfloden. I Wintrich blir det en vinprovning hos Linden Breit. Vidare till Bernkastel-Kues där det blir lite tid för att se denna fina korsvirkesstad. På sen eftermiddag återvänder vi till Cochem för middag på hotellet.  Ca 20 mil

Dag 5: 16 maj
På förmiddagen lämnar vi Mosel för att åka till Pfalz. Paus i Freinsheim för att ev. äta lunch innan incheckning (3 nätter) på Hotel Winzergarten i Grosskarlbach. På eftermiddagen blir det en vinprovning innan det är dags för middag på hotellet.  Ca 17 mil

Dag 6: 17 maj
Nu är det dags för en tur på Deutsche Weinstrasse, denna fina väg med många mysiga vinbyar. Ett stopp i någon av byarna för lite egen tid innan vi styr mot Sausenheim. Här stannar vi hos Weingut Schenk-Siebert för en vinprovning och därefter sparrismiddag. Mätta och belåtna återvänder vi sen till hotellet.   Ca 8 mil

Dag 7: 18 maj
Dagen börjar med ett besök hos en sparrisodlare. Han visar hur de arbetar med den goda vita sparrisen, tillfälle att köpa med hem. Sen är det dags för en kulinarisk vinvandring i Herxheim am Berg. Detta är en promenad i vinfälten där man placerat ut försäljningsställen av fika, mat och naturligtvis vin. Man väljer själv hur långt man vill gå, hela rundan brukar vara ca 5-6 km. Efter en förhoppningsvis härlig eftermiddag återvänder vi till hotellet för middag och packning av väskor.    Ca 5 mil

Dag 8: 19 maj
Tidig start från hotellet. Resväg via Frankfurt, Hannover mm mot Kiel. Färjan avgår 17.45 och buffémiddag serveras ombord.    Ca 68 mil

Dag 9: 20 maj
Frukost ombord innan vi anländer Göteborg 09.15. Resan går vidare via Vara - Lidköping och sen till Dalarna. Vi beräknar att nå Falun vid 17.30 tiden.

För att delta i resan bör man kunna ta sig fram i trappor mm utan hjälpmedel. Vissa promenader ingår i programmet och ibland får man stå under informationstid/guidning

Information

Pris:
10 600kr 
/person. Res. för valutaförändring

Ingår:
Resa i helturistbuss, vägskatter, färjeavgifter, del i dubbelrum på hotellen, insides 2-bäddshytt med våningssäng på färjorna, 8 frukostar, 7 middagar och alla utflykter och vinprovningar. 


Tillval: (bokas vid anmälan)
Enkelrum/enkelhytt insides: 1 850 kr                Enkelrum/enkelhytt utsides:   2 300 kr

Insideshytt med golvsängar: 180 kr/pers         
Utsideshytt med golvsängar: 370 kr/pers

Utsideshytt med våningssäng: 230 kr/pers



Anmälan:
Till Fjärdingen Resor & Nöjen info@fjardingens.se eller 0707 33 40 30.
Uppgifter som behövs: Namn, adress, personnummer, mobilnummer, mejladress samt ev. tillval och info om ev. allergi. 

Bekräftelse och övrig information sänds efter anmälan via mejl, därför är vi tacksamma för uppgift om den mejladress Ni vill använda.