Vin o sparris Mosel-Pfalz

8 - 16 maj 2022

Resan är i dagsläget fullbokad

I maj grönskar det i vinfälten, odlingarna sköts om för att ge så god skörd som möjligt. Vin börjar tappas upp på flaskor för kommande försäljning. Vinfester och vinvandringar kommer förhoppningsvis igång igen. 
Den vita sparrisen skördas och kan avnjutas helt färsk. 
Följ med på denna resa och möt underbar natur, härliga vinbyar med blomsterprakt och träffa entusiastiska vinproducenter m.m.

Vinkunnige Ingvar Kyrkander guidar på denna resa

Prel Program

Söndag 8 maj. Start på eftermiddagen från Lidköping - Vara via E20 mot Göteborg. Incheckning på Stena Lines färja till Kiel, 2-bädds insideshytt med våningssängar ingår. Gemensam middag ombord.   ca 14 mil

Måndag 9 maj. Frukost ombord innan vi anländer till Kiel. Resdag mot Moseldalen, raster för kaffe o lunch utefter färdvägen. På kvällskvisten når vi Wintrich och hotell Brühlerhof där vi ska bo två nätter. Middag på hotellet.       ca 69 mil

Tisdag 10 maj. Denna dag njuter vi av vyerna i Moseldalen, både från bussfönstren och på en båtresa. I Zell blir det en vinprovning hos Weingut Hallenbach. Om vädret tillåter sitter vi på altanen och blickar ut över floden Mosel. Egentid i Zell medan beställda viner packas. Resan går sen tillbaka till hotellet där middag väntar.  ca 15 mil.

Onsdag 11 maj. Efter frukost går vi över gatan till Sektmakaren Dirk Kessler. Han visar hur han förädlar vin till Sekt (Tysk champagne) och ett flertal sorter får även provas. Därefter lämnar vi Wintrich och åker till den fina korsvirkesstaden Bernkastel Kues. Tid för att strosa runt i de fina gränderna. På eftermiddagen fortsätter vi mot Pfalz och Grosskarlbach där vi ska bo fyra nätter på hotell Winzergarten. Middag på hotellet.    ca 20 mil

Torsdag 12 maj. Nu beger vi oss ut på Deutsche Weinstrasse för att se en del av vinfälten och flera av de 42 vinbyar som finns. Stopp görs i Bad Dürkheim och Deidesheim. Förhoppningsvis kan även sparrisskörd ses på nära håll. I Sausenheim besöks Weingut Schenk-Siebert där det både blir vinprovning och därefter en sparrismiddag med tyska specialiteter.   ca 15 mil

Fredag 13 maj.
Dagen börjar med ett besök hos en lokal sparrisodlare. Han visar hur de arbetar med den goda vita sparrisen och det ges tillfälle att köpa med lite hem. Efter ett stopp för ev. lunch fortsätter vi till någon av våra kontakter för nästa vinprovning. Kanske kan vi även kolla en mindre vinfest i närområdet. Gemensam middag.   ca 10 mil

Lördag 14 maj. Lugn start på dagen innan vi åker till Obrigheim och Weingut Schmitt. Här får vi se en modern anläggning och gör en vinprovning i fina lokaler. Förhoppningsvis har vinvandringar kommit igång igen så eftermiddagen kan ägnas åt denna trevliga aktivitet.              ca 10 mil

Söndag 15 maj. Tidig start från hotellet för att åka norrut igen. Kaffe o lunchpauser efter vägen innan vi når Kiel och färjan till Göteborg. Middag ombord.    ca 68 mil

Måndag 16 maj. Frukost ombord innan färjan angör Göteborg kl. 09.15. Därefter sista transporten mot hemorterna med alla inköpta dyrgripar. 


För att delta i resan bör man kunna ta sig fram i trappor mm utan hjälpmedel. Vissa promenader ingår i programmet och ibland får man stå under informationstid/guidning

Information

Pris:
11 700 kr/person
. Res. för valutaförändring

Ingår:
Resa i helturistbuss, vägskatter, färjeavgifter, del i dubbelrum på hotellen, insides 2-bäddshytt med våningssängar på färjorna, 8 frukostar, 7 middagar, vinprovningar och alla utflykter enligt program. 

Tillval: (bokas vid anmälan)
Enkelrum: 945 kr  Enkelhytt insides: 580 kr   Enkelhytt utsides: 999 kr

Insides 2-bäddshytt med golvsängar: 185 kr/person

Utsides 2-bäddshytt med golvsängar: 370 kr/person


Anmälan:
Till Fjärdingens i Vara AB info@fjardingens.se eller 0707 33 40 30.
Uppgifter som behövs: Namn, adress, personnummer, mobilnummer, mejladress samt ev. tillval och info om ev. allergi. 

Bekräftelse och övrig information sänds efter anmälan via mejl, därför är vi tacksamma för uppgift om den mejladress Ni vill använda.