Vin- och Sparrisresa

31 maj - 8 juni 2021

Tyvärr har vi nu tagit beslut om att inte genomföra denna resa. 
Vi känner att  Corona-läget fortfarande är för osäkert och att vi förmodligen inte kommer att kunna delta i tänkta arrangemang i Tyskland. 
Ni som anmält er till resan kontaktas via mejl. 

Prel Program

Dag 1: 31 maj
Start på eftermiddagen från Lidköping via Vara och vidare till Göteborg och Stena Lineterminalen. Incheckning i 2 bädds hytt och därefter gemensam middag ombord. 

Dag 2: 1 juni
Frukost ombord innan vi når Kiel, därefter via Ruhrområdet till Moseldalen. Pauser för kaffe o lunch, lite tävlingar o info under resan. Under eftermiddagen anländer vi till Wintrich och Brühlerhof Hotel, där vi ska bo 2 nätter.  Middag på hotellet. 
 
Dag 3: 2 juni
Moseldalen skall ses. Vi reser mot Zell och vinprovning hos Weingut Hallenbach. Tid för lunch i Zell. På återvägen planerar vi in en båttur på Mosel samt kanske även en fin utsiktspunkt över Mosel innan vi återkommer till hotellet för middag. 

Dag 4: 3 juni
Dagen startar med sektprovning (champagne på tyskt vis) hos Dirk Kessler. Vidare till Bernkastel-Kues där vi lätt fördriver ett par timmar i denna fina korsvirkesstad. Lunch på egen hand innan vi rullar mot nästa vinområde, Pfalz, där vi tar in på hotell Winzergarten i Grosskarlbach för fyra nätter. 

Dag 5: 4 juni
Nu är det dags för en tur på Deutsche Weinstrasse, denna fina väg med många mysiga vinbyar. Ett stopp i någon av byarna för lite egen vandring innan vi styr mot Sausenheim. Här stannar vi hos Weingut Schenk-Siebert för en vinprovning och därefter sparrismiddag. Mätta och belåtna återvänder vi sen till hotellet.  

Dag 6: 5 juni
Dagen börjar med ett besök hos en sparrisodlare. Han visar hur de arbetar med den goda vita sparrisen, tillfälle att köpa med lite hem. Sen är det dags för en vinvandring i Sausenheim. Detta är en promenad i vinfälten där man placerat ut försäljningsställen av fika, mat och naturligtvis vin. Man väljer själv hur långt man vill gå, hela rundan brukar vara ca 5-6 km. Efter en förhoppningsvis härlig eftermiddag återvänder vi till hotellet för middag. 

Dag 7: 6 juni
Sveriges nationaldag startar med lite sovmorgon. Dagens program är sedan en vinprovning hos någon av våra kontakter och ett besök i Freinsheim. Gemensam middag och tid för att packa

Dag 8: 7 juni
Tidig start från hotellet. Resväg via Frankfurt, Kassel, Hannover mm till Kiel. Incheckning på båten och gemensam middag ombord. 

Dag 9: 8 juni
Frukost ombord innan ankomst till Göteborg, ca 09.15. Vidare mot Vara o Lidköping med alla inhandlade dyrgripar. 


För att delta i resan bör man kunna ta sig fram i trappor mm utan hjälpmedel. Vissa promenader ingår i programmet och ibland får man stå under informationstid/guidning

Information

Pris:
10 950 kr
/person. Res. för valutaförändring

Ingår:
Resa i helturistbuss, vägskatter, färjeavgifter, del i dubbelrum på hotellen, insides 2-bäddshytt med våningssängar, 8 frukostar, 7 middagar, 1 sparrislunch/middag och alla utflykter och vinprovningar enligt programmet.
Vinkunnige Ingvar Kyrkander guidar


Tillval: (bokas vid anmälan)
Enkelrum 575 kr            
Enkelhytt insides 530 kr 
Enkelhytt utsides 999 kr

Hytt med golvsängar insides: 185 kr/person
Hytt med golvsängar utsides: 370 kr/person
Utsideshytt med våningssängar: 235 kr/pers

Anmälan:
Till Fjärdingen Resor & Nöjen info@fjardingens.se eller 0707 33 40 30.
Uppgifter som behövs: Namn, adress, mobilnummer, mejladress samt ev. tillval och info om ev. allergi. 

Bekräftelse och övrig information sänds efter anmälan via mejl, därför är vi tacksamma för uppgift om den mejladress Ni vill använda.