Hamburg med Julmarknad

25-28 nov 2021

Hamburg, vår närmsta storstad, sjuder av liv och framtidstro. De slingrande kanalerna mellan sjön Alster och floden Elbe har gjort att här finns mer än 2200 broar och staden kan väl anses vara "Nordens Venedig". Hamburg är också känt för sitt speciella konserthus Elbphilarmoni, Miniatur Wunderland (landskap med järnvägar, flyg mm.) och den stora hamnen. 

På denna resa kommer vi att få en guidad rundtur i Hamburg med vår svenska guide Gunilla Almevad. Hon visar också de olika julmarknader som pågår i staden och även den mysiga julmarknaden i Bergedorf.

Prel program för resan;
Torsdag 25 nov. Avresa tidig morgon från Vara m. fl. orter. Resan går via Göteborg till Björkäng där det blir paus och sen vidare till Helsingborg. Färjan över till Helsingör och sen genom Danmark till Rödby. Nästa färja till Puttgarden och vidare till Heiligenhafen där vi stannar för shopping på Fleggaard. Färden går vidare mot Hamburg och förstaden Bergedorf. Vi checkar in på H4 Hotel och äter där en gemensam middag. 

Fredag 26 nov. Efter frukost åker vi in till Hamburg där Gunilla kommer att visa oss stadens många sevärdheter. Det blir även tid för lunch och egna upptåg i centrum. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Bergedorf där man får tid för att besöka den mysiga julmarknaden, äta middag på egen hand mm. 

Lördag 27 nov. Vi startar dagen lugnt med frukost och sen packar vi väskorna i bussen och åker in till Hamburg. Dagens program är nu helt öppet, man kan välja att tillbringa hela dagen på julmarknaderna eller göra egna besök utifrån de tips vi fått från Gunilla på rundturen. Om intresse finns kan vi åka via Wunderland för ett besök där. Entré kostar ca 200 sek och vi kan hjälpa till att boka biljetter, men de måste i så fall bokas tidigt. Kl. 18.00 åker vi sen mot Travemünde och TT-lines färja. Efter incheckning i våra hytter är det dags för middagsbuffé ombord. 

Söndag 28 nov. Frukost ombord innan ankomst till Trelleborg kl 08.30. Färden går sen via Malmö och vidare till Björkäng där det blir paus innan vi återkommer till hemorterna på eftermiddagen. 

Information

Pris
3 975 kr 

Ingår
:
Bussresa, färjeavgifter, vägskatter, 2 nätter i dubbelrum på H4 Hotel, insides 2-bäddshytt på färjan, 3 frukostar, 2 middagar samt guidning i Hamburg av Gunilla. 

Tillval:
Enkelhytt o enkelrum:
tillägg 850 kr

Utsides 2-bäddshytt: tillägg 150 kr/pers 


Anmälan:

Ring 0707 33 40 30 eller mejla info@fjardingens.se och boka plats


Avbeställningsskydd
:
Betala via konto som är kopplat till Visa/MasterCard där avbeställningsskydd ingår.